22.5 C
Karabük
18 Mayıs Cumartesi 2024

KGC Başkanı Metin Kaya "Zehir zıkkım olsun"

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeniden söylüyoruz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin yanına kalmasın. Zehir zıkkım olsun" dedi.

KGC Başkanı Metin Kaya’nın Facebook hesabından ve Bölgenin Sesi Gazetesi’ndeki köşesinden yaptığı açıklama;

Organize Sanayi de her şey süt limanmışta biz yanılmışız. Sayın Rafet Vergili bugün kendine hiç yakışmayan, hatta günah çıkarırcasına bir röportaj vermiş bir gazeteciye. Hatta uydudan yayın yapan gazeteteye 22 bin TL para verildiğini söylemiş. Bu televizyon kanalı yaptığı açıklama ile de biz organizeden para almadık diyor. Ya bu kadar kokuşmuş bir ortam olamaz. Biz gazetelerde ne ayıp etmişiz da para istemişiz. Pardon gerçekten çok pardon. Biz Yunanistan’dan geldik ya.

Birde bir kuruma iş yapmadan para ödenmezmiş. Tamam kabul edelim de o kurum bu işleri ihaleye çıkarmış mı. İşlerine nasıl geliyorsa. Sağa sola öde paraları sonra da günah çıkar. Ben böyle bir çirkinlik görmedim. Biz 15 bin TL falan para istemedik. Hatta sayın Valimize de söyledik biz devletin Valisi ile para konuşmaktan zul duyarız diye. Dedik ki kimsenin aldığında gözümüz yok. Sadece Karabük’te ki basın mensupları da zor şartlarda yayınlarını sürdürüyor bir miktar da o basın kuruluşlarına ödeme yapın dedik. Mesela birkaç arkadaşımız ile bizler birgün AK Parti İl başkanı Timurçin Saylar ile Organize Sanayi bölgesinde uzun saatler haber amaçlı gezdik. Organize sanayi için bugüne kadar binlerce haber yaptık. Eeee bir kuruş para aldık mı hayır. Diğer yandan iş yapılmıştır karşılığı verilmiştir ne kadar basit ya. Peki o işler den neden diğer basının haberi olmadı. Yani bugün parayı alanlar ak kaşık para almayanlar suçlu. Suçlayanlar kim günah çıkarmaya çalışanlar. Geçin bunları geçin. O kadar biliyorsanız çağırın müfettişleri denetim yapsın. Kime na kadar para verilmiş. Organize parasıyla araba alınmış mı? Piyasada binbir tane dedikodu var. Müfettiş gelsin işin aslını ortaya çıkarsın.
Yine bir de uyduda yayın yaptığı ve dünyanın izlediği iddia edilen bir Televizyon kanalı var Karabük’te. Her defasında Karabük’te ki gazeteleri küçümseyen, kendinden başkasını beğenmeyen bu arkadaşlara da birkaç kelime yazalım. Sizin nereden kaç para aldığınız bizi ilgilendirmiyor. Biz devletin bir kuruşunu heba edenlere bunun hesabının sorulacağını hatırlatıyoruz her seferinde. Bakın Rafet başkan BRTV 22 bin TL aldı diyor siz biz almadık diyorsunuz. Peki doğru söylemeyen kim?

Yeniden söylüyoruz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenin yanına kalmasın. Zehir zıkkım olsun.

Devletin parası deniz yemeyen keriz düşüncesiyle hareket edenin Allah en ağır şekilde cezalandırsın. Ayrıca mesela ben yerel de uydu da yayın yapan kanalları hiç izlemiyorum. Doğru düzgün kimsenin izlediğini de zannetmiyorum.

‘O 200 gazete basıyor’ dediğin gazetelerin içinde Karabük gündemine damga vuran yayın organı var. Bu gazetelerde 5 sigortalı çalıştırma zorunluluğu var. Yani bu gazeteler en az 5 kişiyi istihdam ediyor. Aylık zarar etse bile.

Ayrıca dünyaya açılan internet siteleri de en çok okunan haber siteleri. Yani o küçümsediğin gazeteler, internet haber siteleri senin uyduda ki televizyonundan daha çok etkili bize göre.

Ya tutturulmuş uydudan yayın yapan kanal. Tamam insan olsun bizde tutturalım, gururlanalım. Ancak ne gezerrrrr. Sonra bana ne uydudan yayın yapan TV’den. Bana mı kazanıyor veya sağdan soldan para kazandırılıyor. Villalarda ben oturmuyorum. Valla bir tane ev aldım canım çıkıyor taksitlerini ödemekten. Hem de taksitler biraz fazla her ay canım çıkıyor.

Ne yapalım sağı solu tehdit edip şantajla ev, araba, villa alamıyoruz, yaptıramıyoruz. Sonra mesela bizlerde 16 sayfa renkli gazete çıkarmak istiyoruz. Devletin Valisi, belediye başkanı bizlere de destek olacak mı? Kardeşim şunu iyi anlayın bizim 30 yıldır para ile pulla işimiz olmadı. Olsaydı biyerlerimizden belli olurdu. Gözünüzü toprak doyursun mu diyelim. Şu Mübarek Ramazan gününde bizlere bunları da yazdırıyorsunuz ya helal olsun. Güya abdest alıp, oruç tutup namaz kılıyoruz he. Allah affetsin. Dedikodu, Riya, yalan, fitne, fesat hepsi bir arada.

Tekrar söylüyorum bir kuruş kul hakkı yiyen, devletin parasını ziyan edenlerden Allah hesabını sorsun. Sağa sola çamur atacağına kendine bir bak. Aynanın karşısına geç bir sorgula kendini be kardeşim. Gerçi sorgulamaktan, aynanın karşısına geçmekten korkuyorsundur şimdi sen…

1630

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler